En på bagsmækken.

”Hej Ole!”
Min hånd tager tilløb, og jeg klasker den hårdt på hans bagdel. Det er lidt en tak for sidst. Han er ved at blive ekspederet, i Netto.
Han vender sig og kigger forvirret på mig. Rødmen kravler op i mine kinder og helt ud i ørespidserne, da han siger:
”På min dåbsattest står der Claus!” Han er færdig med at blive ekspederet.
”Undskyld!” Jeg kigger forgæves efter et musehul at gemme mig i. Hvor pinligt!
”Jeg kan sende klasket videre til min tvillingebror, når jeg ser ham. Skal jeg det?”
Smilet han sender, giver mig ro, og det pinlige falder i baggrunden.
”Ja! Og du må rigtig gerne slå hårdere, end slaget du fik. Han fortjener det.”
”Ok!” Claus griner. ”Nu bliver jeg nysgerrig. Han løfter øjenbrynene. ”Hvad har min kære bror nu lavet?”
”Det fortæller jeg ikke, men hils fra Ine så ved han besked.”
”Helt i orden!” Han forlader grinende forretningen. Det er min tur til at blive ekspederet.

Da jeg kommer ud fra forretningen, står Claus udenfor. Han smågriner og ryster på hovedet.
”Dit navn sagde mig noget. Ine er ikke så almindeligt.”
”Og hvad sagde mit navn dig?”
”Jeg kender dig af omtale, fra Ole.”
”God eller dårlig omtale?” Jeg tripper afventede.
”God omtale! For fjorten dage siden fortalte han, at han havde fortrudt, han havde brændt en pige af ved navn Ine.” Claus griner. ”Ole fik en billet foræret til en Aab kamp, og droppede derfor en tur i biffen med dig. Har jeg ret?”
”ja! Jeg ventede forgæves på ham uden for biografen. Og jeg hørte ikke fra ham senere.”
”Idiot! Skal vi give ham en lærestreg?”
”Ja for hulen! Hvad tænker du på?”
”Du kunne gå med mig til min søsters fødselsdag på lørdag. Ole kommer også.
”Går det an?
”ja, det er fint! Den holdes hos mine forældre. Jeg siger bare, jeg tager en kæreste med.
”Er det ikke for groft? Vi er jo ikke kærester.”
”Nej! Bare spil rollen som min kæreste. Ole har fortjent, at blive konfronteret med dig igen.
”Ok! Det er en aftale.
”Skal vi sætte os og drikke en kop kaffe og snakke lidt på cafeen der ovre?” Han peger på den anden side af gaden.
”Ja! lad os det. Det ville være hyggeligt at lære hinanden lidt at kende, før vi skal spille vores komedie.”
Da vi skilles, har vi lavet en aftale. Claus henter mig klokken to, lørdag.

Jeg bliver hentet af Claus til aftalt tid og sted, lørdag.
Claus tager mig i hånden og smiler. Jeg tager hånden til mig.
”Husk nu vi er kærester,” siger han og tager mig i hånden igen.
”Ok! Men det er jo lige hvad vi ikke er.” Jeg lader ham beholde min hånd i sin, hele vejen til hans forældres hus.
Claus´ søster tager imod os i døren. Vi får overtøjet hængt fra os og følger med hende ind i stuen, hvor Claus præsenterer mig som sin kæreste for sine forældre og for Ole.
”Ine!” siger jeg, da jeg giver hånd til forældrene, og til Ole siger jeg. ”Hej, vi to kender jo hinanden!”
Ole farer op fra stolen.
”Hvad fanden sker der her? ”
”Hvad mener du?”
”Hvad jeg mener… Det skal jeg sige dig. Hvad fanden bilder du dig ind Ine, at komme her i mine forældres hus og spille vores familie ud mod hinanden. Kan du ikke få mig, så tager du min bror. Føj for fanden!”
Claus langer ud efter Ole men får ikke ram på ham.
”Nu skal jeg sige dig noget brormand! Hvem er det der plejer at tage mine kærester? Nu har jeg sgu´ tænkt mig at tage en af dine, forstår du det?”
Jeg fornemmer der er lagt op til et større skænderi, mellem tvillingerne, så jeg vender mig, nikker farvel til forældrene og går ud og henter min frakke.
Jeg smækker med døren, da jeg går.

30 tanker om “En på bagsmækken.

 1. Hej
  En overraskende historie. Han er bomstærk, ham Ole. Jeg faldt over en enkelt ting: Han løfter øjenbrynene opad” hvis man løfte øjenbrynene, så er det vel altid opad?.

  Jeg synes måske at situationen med tæsk er lidt uklar, jeg kan jo godt li’ at vide hvem der er helten her, men det er nok bare mig.
  Slutningen er tydelig nok, hun skal ikke have hverken Ole eller Claus.
  Godt skrevet,
  Anne

  1. Hej Anne.
   Godt du kan lide historien.
   jeg går ind og ser, om jeg kan gøre slagsmålet mere klart. Og fjernet det med øjenbrynet. Tak Anne.
   Kh Marli

 2. Hej Marli,
  Sjov idé med de to tvillingbrødre, der forveksles – bagfra. At klaske en mand bagi er vel lidt usædvanligt, men hvorfor ikke! Alt i alt synes jeg, handlingen fører læseren fint derud af, så hele historien og deraf konflikten kommer for lyset. Bare synd for pigen, måske kunne hun have kommet til at synes om tvilling nr. 1.
  Men Marli, du sjusker lidt. Du begynder så fint hver sætning med anførselstegn, men du glemmer at afslutte dem. Og så en lille “slåfejl”,bare spil rollen som min kæreste.
  I øvrigt kan jeg godt li’, når der er et lokalt aspekt, det gør historien troværdig, selvom det er noget opdigtet.
  Hilsen Ella

  1. Hej Ella.
   Tak, for alle dine gode kommentarer. jeg har været inde og ordne lidt op på mit sjusk :o). Og rettet min slåfejl. Ja, pigen blev igen snydt. Det viste sig, at tvillingerne var et par slagsbrødre der åbentbart altid havde en konflikt kørende, om piger.
   Kh Marli.

 3. Godt tænkt, god idé. Jeg læste spændt ned mod slutningen og tænkte undervejs: Hvordan vil hun (=forfatteren) orkestrere det her? Men det gør du fint, selv om jeg synes, slagsmålet er lidt til den unødvendige side. Selve overraskelsen for den anden tvilling er nemlig historiens clou.
  Gode dialoger også. Din tekst her virker gennemarbejdet og fin.

  1. Hej Finn. Tak for dine fine kommentarer på min tekst.Tror jeg må ind og se lidt på min slutning. den er måske lidt for meget. Kigger på det.
   Kh Marli

 4. Hej Marli

  Sikke en redelighed – ha ha.
  Der er nogle udtryk, jeg synes er virkelig gode. Feks.:
  “Jeg kigger forgæves efter et musehul at gemme mig i. Hvor pinligt.”
  Du har formuleret teksten godt med flot flow indtil slutningen og med stor humor!

  Ingredienserne i slutningen er ok, men måske kunne du skrive den lidt mere glidende og indlevende. Den er overraskende, hvilket er rigtig godt, men den laver ligesom et bræk i flowet. Du kan tænke over det – måske tager jeg fejl.

  De bedste hilsner fra Anne

  1. Hej Anne.
   Skønt, at du kan lide min historie. Jeg vil senere gå ind og se, om jeg kan lave en bedre og mere flydende afslutning. Tak for foreslaget.
   Kh marli

 5. Hej Marli

  Jeg kan vældig godt lide din historie om Ine og tvillingerne. Jeg synes du rammer unge menneskers sprog og måde at opføre sig på, lige på kornet.

  Dialogen fungerer rigtig godt, i det hele taget er historien meget troværdig. Men jeg bliver overrasket over slutningen, havde nok snarere forestillet mig en slukøret Ole, som ærgrede sig over sin forspildte chance, og så er det Ine der får en skideballe i stedet for.

  Dejlig læsning, godt fundet på og komponeret.

  Kh Livsglæde

  1. Hej Livsglæde
   Dejligt at du kan lide min historie. Ja, måske skulle jeg have nøjes med en slukøret Ole, men det ville min fantasi ikke være med til. :o)
   Kh marli

    1. ja, livsglæde.
     Det er så godt, vi selv kan bestemme over vores fiktive personer, men ind i blandt syntes jeg, de skalter og valter med mig. Nogen gange opfører de sig helt anderledes, end det jeg havde tænkt mig.:o)
     Kh Marli

 6. Hej Marli.

  Jeg forstår godt Ine ønsker sig et musehul, da hun opdager, hun har taget fejl.og da hun opdager hun vist bare er en brik i brødrenes konflikt.
  Jeg ved ikke helt hvorfor, men jeg ser en gammldags købmandsforretning for mig? men Claus står vel under alle omstændigheder foran hende i køen-?
  Det er en petitesse, men måske kunne du erstatte ordet “butikken” med Netto eller Brugsen, hvis ikke det ER en gammeldags butik.
  Det virker troværdigt at Ole skælder Ine ud. Ikke sympatisk, men sådan tror jeg godt en overrumplet ungersvende kan finde på at te sig.
  Rigtig god historie.

  Vh. Amanda

  1. Hej Amanda.
   Jeg syntes det er lidt sjovt, at du foreslår en Netto eller Brugsen. For da jeg skrev historien, var det en Fakta jeg skrev ind, og tænkte så – nej, det er for dumt. Jeg tror du har ret. Det skal jeg rette.
   Ine er på vej hen i køen, da hun får øje på ” Ole”.
   Tak for dine fine kommentarer.
   Kh Marli.

 7. Kære Marli
  Jeg krummede tæer i den grad, da det gik op for mig, hun havde klasket den forkerte – Jeg trak engang en pige i håret i biografen, Hun sad på rækken foran mig og jeg var sikker på, det var min legekammerat, Susan, hjemme fra gården. Det var det ikke!

  Det er en meget velskrevet tekst, synes jeg. Rigtig gode og troværdige dialoger og en overraskende slutning. Jeg sad og ventede på, at det var Ine, der blev snydt – at tvillingerne havde byttet roller 🙂
  Dejlig læseoplevelse!
  Kh Aviaaja

  1. Hej Aviaaja.
   ja, der har vel været meget bytten rollen ved enæggede tvillinger, så jeg syntes det måtte blive en anden historie. Det med klasket i rumpen, overgik faktisk min mand, for mange år tilbage. Og han var så forgrinet, da han kom hjem og fortalte, hvordan den unge pige næsten ikke kunne komme over at have klasket en fremmed mand i rumpen.Resten er fiktion. Dejligt du synes om min historie.
   Kh Marli

 8. Herlig historie.Plottet er bygget godt op og som læser bliver man en smule overrasket over at Claus rent faktisk har tænkt på mere end bare at lave et “fake” forhold for at straffe broderen. Synd at de to ikke får hinanden til sidst, men det gør de nok ikke, medmindre Claus løber efter vores hp.
  jeg var godt underholdt og nød din lakoniske stil.
  Kh
  Nina

  1. Hej Nina.
   Det er skønt, du syntes min historie er herlig.
   Hvis Claus ville have Ine som kæreste, greb han nok situationen forkert an. Inden Ole og Claus er færdige med at skændes, er Ine sikkert langt væk. Men måske mødes de igen? Hvem ved?
   Kh Marli

 9. Hej Marli
  Du lægger op til det klassiske tema med forgiven kærlighed, og jeg blev virkelig overrasket over at de kommer op at slås og hun går. Ine har nok indset at ingen af dem er til at holde ud i ret lang tid.

  “Claus langer ud efter Ole ” – jeg forstår ikke hvorfor Claus langer ud, det er vel mere Ole der har grund til det. Men lige meget: en sjov og overraskende historie, som er en god måde at slutte dagen med.

  kh jesper o

  1. Hej jesper.
   Jeg tror, Ine føler sig misbrugt i deres evige kamp, om piger. Claus langer ud efter Ole, fordi Ole overfuser Ine, uden grund. Ole har jo brændt hende af, så reelt er hun fri til at tage Claus, men hun vil ikke være en brik i deres kamp, derfor går hun.
   Kh Marli.

    1. Hej igen Jesper.
     Ine er helt sikkert, den klogeste af de tre. Skal hun have en kæreste, skal han opføre sig som en voksen mand.
     Kh. Marli.

 10. Hej Marli,

  Sjov historie med tvist af forvikling. Jeg kan vældig godt lide din måde at skrive på og dialogerne fungerer virkelig godt. Jeg undrer mig dog over Oles udbrud. Hvad har han at være fortørnet over, det er jo ham, der har brændt hende af og en date berettiger ham ikke til den reaktion, så jeg savner måske at Ine giver ham svar på tiltale i stedet for blot at gå. Det er ham, der har handlet umodent. Nå, men hun trækker stikket og forlader familiestriden mellem de to brødre, der åbenbart regelmæssigt kæmper om retten til at stjæle hinandens “kæreste”. Det er nok godt det samme, for de kunne godt bruge nogle ekstra år på at modne lidt.

  Du har mange gode finurligheder gennem teksten, som jeg fandt yderst underholdende.

  Kh
  Mette

  1. Hej Mette.
   Dejligt,du finder min historie underholdene.
   Ine vil ikke være en del af deres intriger, derfor vælger hun at gå.
   De tvilinger er så umodne. Hun indser, med det samme,at hun ikke skal være kæreste med en af dem. Hun gør kort proces.
   Kh Marli

 11. Hej Marli

  Rigtig fin og overraskende historie. Jeg kan egentlig godt lide, at slutningen ikke er helt som forventet. (Jeg forestillede mig nemlig også en form for anger fra Oles side). Men slutningen afslører så, at konkurrence og konflikt mellem de to er et tilbagevendende tema (hvilket nok er meget realistisk mellem tvillinger), og derfor gør hun selvfølgelig klogt i at gå. (I stedet for at blive brugt som ammunition i deres interne skænderier.)

  Du har glemt (de afsluttende) anførselstegn en del steder (som en vist allerede har nævnt), og så er jeg ikke helt tilfreds med denne sætning: “Min arm føres bagud og tager tilløb for at klaske en hånd, hårdt, på en baglomme på hans cowboybukser.” Jeg synes den er for lang og indeholder for mange informationer på en gang. Måske kunne du overveje blot at skrive noget i retning af: Min hånd tager tilløb til at klaske ham en på bagen … e.l.? Eller blot: Jeg giver ham et klask i bagen. (For hun ender da vist med at udføre klasket?)

  Rigtig god tekst, der vel dybest set handler om, når kvinder bliver brugt som trofæer? Jeg var godt underholdt 🙂

  K.H. Nana

  1. Hej Nana.
   Jeg er glad for, du er godt underholdt. jeg går ind og kigger på min start i historie. Tror du har ret der skal ikke være så mange informationer.
   Kh Marli.

 12. Ups, Marli! Der lander hende Ine da vist midt i en krigszone.
  Fortællinger med overraskelser falder jo altid i god jord. Så kan man som læser rigtig spærre øjnene op, sætte sig lidt bedre til rette og tænke: “Så for dén! Nu går det løs!”
  Du laver nogle gode dialoger med humor og god timing. Tommel op, fra mig.
  – Nielsdatter

  1. Hej Nielsdatter.
   Ja, ingen tvivl om at Ine er landet i en krigszone. Jeg syntes, det var fornuftigt, hun valgte at gå og ikke være en del af tvillingernes spil og kamp om piger. Dejligt med en tommel der vender op. Tak for det.
   Kh. Marli.

 13. Hej Marli

  Det er en god og sjov historie, som du har skrevet.
  Her er der sandelig konflikter, på kryds og tværs. Den mest alvorlige konflikt, er måske den mellem de to tvillingebrødre, og som rækker langt tilbage i tiden.
  Du har løst opgaven meget flot.
  Humoren er også fint fortalt, og meget underholdende.

  Jeg synes at din dialog er rigtig godt skrevet.
  Den er levende og sjov, og meget realistisk.

  Mit eneste forslag til ændringer, er denne sætning:
  “Claus langer ud efter Ole men får ikke ram på ham, men han får givet Ole besked.”
  Jeg synes sætningen er lidt for lang.
  “Claus langer ud efter Ole, men får ikke ram på ham.” Det synes jeg er nok viden til læseren.
  Det er din tekst, så du bestemmer.

  Tak for historien

  Venlig hilsen
  Søren

  1. Hej Søren.
   Tak for alle de fine kommetarer på min tekst. Ja, du har nok ret, at en sætning her er for lang. Jeg kigger lige på den.
   Kh. Marli

Skriv et svar