Intet kan stoppe kærligheden. Opgave 6: A

I hendes hjerte var der ingen tvivl. Men i hendes sind rasede modstridende følelser.
På sofabordet stod buketten. Et hav af røde roser der var kommet fra den lokale blomsterbutik. Et telegram fra ham var kommet kort tid efter. Og hun havde læst det igen og igen.
Kunne hun opgive, alt det hun kendte og elskede her hjemme? Børn, svigerbørn og børnebørn.
Hendes hænder legede nervøst, med det fine og tynde halstørklæde hun havde om halsen. Halstørklædet føltes som en del af ham. Han havde købt og givet det til hende anden gang de mødtes.
Hun vidste godt, hun burde følge sit hjerte. Børnene havde deres eget liv og var godt i vej. De manglede intet. Men hvad hvis hun tog så grueligt fejl?
Kunne hun trives, i et land hun ikke kendte? Og, ville hun have penge nok til at rejse hjem, på ferie, en gang hvert år for at følge med i sine børns liv?
På kortet stod der, at han ville ringe i aften. Han forventede ikke at få svar nu. Men imellem linjerne kunne hun fornemme, at han forventede at vide, om der var noget at bygge videre på for dem og deres kærlighed.
Hun rejste sig fra stolen, satte en CD på og gik hen og stillede sig ved vinduet, for at kigge på den dejlige natur hun havde uden for.
Træerne viste efterår, med deres flotte farver i alle nuancer gult, rødt, brunt og lidt grønt endnu.
Hun elskede de skiftende årstider her i landet. I hans land var der varme, året rundt.
Vuggende langsomt, i takt med musikken, og med lukkede øjne lod hun sig føre ind i en dagsdrøm, hvor hun dansede med ham.

Dagen sneglede sig afsted. Hun ventede og frygtede hans opkald. Ventede på at høre hans stemme, som hun elskede. Men hjertet græd, over det hun måtte fortælle ham. Hun havde taget sin beslutning. Alt, det hun havde her, kunne hun ikke forlade. Men hun ville også lade ham vide, at hendes kærlighed til ham var stor. Men hvad hjalp det? Når hun måtte bryde med ham.

Natten var et mareridt. Samtalen med ham cirklede rundt i hendes hoved, og hun fandt ikke ro. Over en time havde de snakket i telefonen. Og hun vidste, at de begge var fortvivlede, men hendes beslutning stod fast. Også selvom det ville koste tårer, at give slip på ham og hans kærlighed.

Hun var træt, da der kom et telegram om morgenen.
Min elskede! Jeg afvikler mit firma. Hurtigst muligt. Intet binder mig her! Ingen forpligtigelser her! Derfor er det mig der må flytte. Ringer klokken 19. Elsker dig af hjertet.

22 tanker om “Intet kan stoppe kærligheden. Opgave 6: A

 1. Hej Marli

  Sikke en smuk tekst. Den er fuldendt skrevet med opbyggende spænding. Man mærker konflikten helt ind til benet!
  Tema: To elskede, der trods stor modgang alligevel får hinanden til sidst. Det kan man da kun holde af at læse 🙂 !
  Der er lige det med kommaerne :-). Du har strøet temmelig mange ud over det hele, men det ødelægger ikke teksten for mig!
  Tak for god underholdning!

  De bedste hilsner fra Anne L.

  1. Hej Anne.
   jeg er glad for du kan lide min historie. Hjerte og røde roser er symboler på kærligheden.
   Åh altså! Jeg har prøvet at begrænse det med kommaer. Der har jeg noget at lære. Prøver at se på min tekst igen, om jeg kan få slettet nogle af dem.
   Kh Marli

   1. Hej Marli igen
    Du er ikke den eneste med de kommaer; jeg kender mange. Min egen far skrev som en drøm, men kommaer fik han aldrig lært. Man skal nok have tålmodighed til at sætte sig ind i grammatisk sætningsopbygning – og måske vil det forstyrre teksten for meget, hvis man skal tænke på den, imens man skriver.
    Jeg er så heldig, at jeg har fået det ind næsten med modermælken, men derfor laver jeg fejl alligevel.
    Så lige ved ny gennemlæsning, at du har fået slået et ‘hun’ for meget ind i 3. sætning.
    Men altså: En rigtig god og indlevende tekst!

 2. Kære Marli

  En medrivende og fin tekst og heldigvis, så ender historien, som overskriften indikerer, godt.

  Du har valgt at skrive om kærlighed, og har både roser, hjerte og smerte med i din fortælling.

  Det kunne godt blive temmelig banalt, men jeg synes du formår, at gøre teksten så nærværende og billedrig, så jeg virkelig oplever hendes dilemma og kan føle med hende.

  Jeg synes det er skønt, at han ikke bare vælger det sikre, men sætter det hele på et brædt, og tror på at det nok skal lykkes for dem.

  Tak for en dejlig fortælling!

  Kh Livsglæde

  1. Hej livsglæde.
   Hvor er jeg glad for, du syntes det er en dejlig fortælling.
   Jeg ved godt hvor nemt det er at falde i den banale grøft, når man vælger en kærlighedshistorie.Godt du syntes, jeg ikke faldt i den.
   Kh Marli

 3. Hej Marli
  En symbolfyldt tekst om kærlighed mellem modne mennesker. Den er velskrevet og passer lige til opgaven. Der er ikke så meget andet for mig at skrive til dig. Kommaer går jeg ikke særlig meget op i, hvis teksten kan læses, som den er, er det ok for mig. Det er jo mange år siden der blev sat ind overfor og gjort oprør imod grammatisk kommatering. Jeg har lært det på den strenge men også gode måde på lærersem. i 70-erne, men sådan er verden jo ikke mere, så hvorfor skulle det skrevne ord og kommaerne så være det.
  kh mille

  1. Hej Millemose.
   Tak for dine fine kommentarer på min tekst. Jeg er vist komma forvirret, og det bunder sikkert i jeg bruger både den gamle norm og spæder til med en ny form. Og, det må jeg til at få styr på. Nu jeg er blevet mere bevist om det. Dejligt du synes, min tekst er velskevet.
   Kh. Marli.

  1. Hej Mimi
   Dejligt du kan lide min tekst.Og skønt, hun kommer ud af dialemmaet, ved at kæresten vælger at komme til hendes land.
   Kh Marli

 4. Hej Judith

  Ikke en tekst, der ved første blik tiltrækker mig. Du skriver med klicheer, og det får altid noget til at rejse sig inden i mig. Men så? Klicheerne er jo hendes. Din HP. Det er hende, der tænker hjerte, smerte i dage, der snegler sig af sted. I dette lukkede rum af følelses-klicheer træffer hun sin i virkeligheden tragiske beslutning: at hun ikke kan forlade alt det, hun har, for hun har intet, nemlig kun disse klicheer. Paradokset, som tidligere Eveline hos Joyce i novellen af samme navn (Eveline) måtte opleve er, at netop når du intet har, er det sværest at forlade det, for håbet har du heller ikke. Sådan tillader jeg mig at læse din tekst. Jeg ved jo ikke, om den er tænkt sådan.
  Og så din fine slutning, hvor virkeligheden kommer brasende med alle sine uomgængeligheder.
  Jo, jeg blev alligevel tiltrukket.

  1. Hej Michael
   Dejligt du alligevel blev tiltrukket af min tekst.
   ja klicheerne er hendes. Hun er bange for at forlade det kendte, og møde det ukendte.
   Kh Marli

 5. Hej Marl

  Han må elske hende højt, når han sådan tør rejse til Danmark. Håber han får opholdstilladelse.
  Det er en rigtig sød historie, Og meget fint fortalt.
  Jeg ville heller ikke kunne forlade børn og børnebørn – eller årstidernes skiften. Hrm – men jeg har selvfølgelig heller ikke en kæreste fra et varmt land 😉
  Af en eller anden grund er det afsnit, jeg bedst kan lide det med vejret, men hele historien er god..

  Vh. amanda.

  1. Hej Amanda.
   Ja, det er rigtigt, han må elske hende højt, når han vil opgive sit firma og det liv han lever.
   forestiller mig, han vil få opholdstilladelse, og at han har penge så han ikke vil lægge Danmark til last økonomisk. Dejligt du kan lide historien.
   Kh Marli

 6. Kære Marli

  Så fik vi en novembertekst med lyst indhold. En dejlig kærlighedhistorie om at elske og om hvad man elsker.
  jeg forstår hende i den grad. Livet er mere end en mand at elske. Det er hårdt at hænge i et tomrum.
  Men han har så modet til at prøve.
  Det hele endte godt, for hende.
  Tak for dejlig læsning.
  Og tak for denne gang.

  Kh

  Nina

  1. Hej Nina.
   Dejligt,du syntes om min kærlighedshistorie. Ja, det er helt rigtigt. Livet er meget mere end en mand at elske. Men hun får ham alligevel. Han har intet der binder ham, undtaget sit arbejde som han er parat til at kvitte for til gændgæld at få kærligheden.
   Også tak for denne gang herfra.
   Kh Marli

 7. Hej Marli

  Historien endte lykkeligt, godt for ellers gad jeg heller ikke læse den. Man skal blive glad, og det blev jeg! Du skildrer fint ventetid, den usikre mellemtilstand.

  Jeg tror nok at historien havde virket stærkere oplevet fra hans side, mere drama: afhænde sit firma for at flytte til en ny kultur, nyt sprog – og holder hun fast, holder kærligheden eller fortryder hun? Skal – skal ikke? En hurtig beslutning, et spring ud i det blå.
  Et voldsomt dilemma.

  KH jesper o

  1. Hej Jesper.
   Dejligt, du blev glad over slutningen på min historie.
   Han må være ret sikker på den kærlighed, han føler de begge har.
   Han er modig. Men jeg tror på, at ” Intet kan stoppe kærliheden,” hvis bare den er stor og ægte.
   Kh. Marli

Skriv et svar