Opgave 00 prøve

DEN NYE Skriveskole.

Opgave 00.

Et barns sorg.

 

Det der kom bag på mig var, at hun græd. Hun hulkede ikke, stod bare der medens tårerne trillede ned af hendes kinder.

Jeg var gået for at hente noget værktøj i mit redskabsskur, der lå i det fjerneste hjørne af baghaven, da jeg opdage hende. Hun stod med siden til mig.

”Er du ok Mille?” spurgte jeg dumt. Selvfølgelig var der noget i vejen, når mit barn græd.

Som en hvirvelvind, vendte hun sig forvirret mod mig. Hun var blevet overrasket af min stemme.

Hendes gamle, forvaskede lysebrune bamse, Bo, som havde været lagt væk nogle år, knugede hun hårdt ind til sit bryst. Hun smed Bo fra sig, som havde den brændt hende, og hendes blik mod mig blev fyldt med vrede. Ordene der nu kom fra min otteårige datter ramte mig som et hårdt stød lige i hjertet.

”Jeg vil have min mor.” skingerede hendes lille barnestemme.” Det er din skyld, far, at hun ikke er her mere. Jeg hader dig.”

Haven syntes at dreje en omgang rundt for mine øjne. Jeg følte mig dårlig, og vidste ikke hvad jeg skulle svare min datter.

6 tanker om “Opgave 00 prøve

 1. En gribende historie, der ligner noget vi alle kender – og dog – den overrasksende slutning og moderes undren og sorg giver næring til tanker om, hvad der nu vil komme bagefter.
  Der er fint glid og en lethed over den tunge historie.
  kh
  Børge

  1. Hej Børge.
   Tusind tak for din kommentar. Ja en tung historie, men er glad for du syntes der også er lethed over den.
   Kh. Marli

 2. Hej Marli

  Du har det hele med et sted som jeg kan se for mig, to personer som jeg kan forestille mig, et barns pludselige forladthed, børn og skilsmisse. Desuden et symbolsk objekt, bamsen. Den sidder lige i øjet, mit øje.

  Tak for historien.

  De bedste hilsener fra
  jesper o

  1. hej igen Jesper.
   Igen tak for kommentar. Her er det ikke skilsmisse, men et trafikuheld vi er ude i, så pigen vil aldrig få sin mor at se igen. hun er død. Det handler nok mest om at folk snakker, og en dag kommer sladder for en lille piges øre, og hun tror faderen er skyld i hendes mors død. ja, bamse må være med :0) selv om hun er 8 år.Det er jo en god ven.
   Kh Marli

 3. Hej Judith,
  Åh nej, hvad er der sket? Hvorfor slynger pigen pludselig den påstand ud?
  Det er et svært emne, du tager op, men du gør det godt.
  Kh
  Randi

  1. Hej Randi
   havde ikke set du havde været inde før, men du har læst min sidste del forstår jeg af det du har skrevet senere.
   Kh Marli

Skriv et svar